Dřevnaté tobolky v době zrání opadávají a semena sbírají místní lidé. Stromy juvie jsou vysoké až 50 metrů a padající tobolky občas někoho vážně zraní. Jádro para ořechů je velmi výživné, obsahuje 70 % tuků, 15 % bílkovin a 7 % sacharidů. Mimo to obsahují vitamíny A, vitamíny řady B, E, D, selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík, železo. Ořechy mají vysoký obsah kalorií, ve 100 gramech je asi 656 kalorií. Para ořechy se používají k přímé konzumaci nebo se z nich připravují sladkosti.
Plody se po vyloupnutí doporučuje rychle zkonzumovat, protože žluknou. Nevyloupané a uložené v chladu vydrží až dva roky. Správně má kvalitní ořech být bílý, sladké chuti.
Z ořechů se také lisuje kvalitní olej bohatý na vitamíny, vyživuje a revitalizuje pokožku a je často využívaný v kosmetickém průmyslu. Změkčuje pokožku a pomáhá chránit kůži před suchem. Využívá se také k vaření. Má příjemnou vůni a jemnou chuť.
Para ořechy Nakliceno významným způsobem umí snížit hladinu cholesterolu. Vitamín E je zase silným antioxidantem, chrání pokožku před působením volných radikálů a prospívá sliznicím. Jen pár ořechů denně zaručí denní dávku selenu. Dostatečný přísun selenu pomáhá předcházet problémům s tepnami a chrání játra před cirhózou. Selen se také stará o silné a zdravé vlasy. Posiluje imunitní systém, redukuje riziko krevních sraženin. Podílí se na tvorbě hormonů štítné žlázy. Nízký výskyt selenu je spojovaný s výskytem rakoviny prostaty, plic, žaludku, konečníku, tlustého střeva a kůže. Obsah mědi pomáhá předcházet anémii a osteoporóze.
Lidé, kteří mají alergii na mango, kešu ořechy, pistácie nebo jiné ořechy, můžou mít s konzumací těchto ořechů problém.
Všechny benefity jednoznačně vedou k doporučení pravidelné konzumace těchto ořechů po malých dávkách. Můžete si je přibalit jako chutnou svačinku do zaměstnání nebo na výlet, kdy vám doplní potřebnou energii a zbaví vás pocitu hladu.